De oorsprong van de kwekerij ligt in 1927. In 1927 werd er 40.000m2 grond aangekocht aan de Mijnsherenweg te Kudelstaart en werd hier een gemengd bedrijfje gesticht. Het bedrijf is begonnen met melkkoeien, landbouw en 540 m2 kas waarin anjers, snijgroen en cactussen en succulenten werden geteeld. Het sortiment bestond toen uit: Sanseveria, Crassula, Opuntia en Chameocereus silvestrii. De producten werden verkocht aan Amsterdamse bloemisten en kleine handelaren in Aalsmeer.1959 Gerard Ubink voor de kassen

1970 Uitzetten jonge planten

Rond 1954 werd de tuinbouwpoot uitgebouwd onder leiding van Gerard Ubink. Er kwam meer productie van anjers later rozen en het bedrijf groeide gestaag door tot 3600 m2 kas. Waarvan de 540 m2 kas gevuld was met Cactussen en Vetplanten.

In de begin jaren 70 besloot Gerard Ubink te stoppen met de andere activiteiten en zich volledig te richten op de glastuinbouw. Het bedrijf moest dan wel intensiever worden en zijn passie lag bij de Cactussen en Vetplanten. In deze jaren werden de eerste cactussen gezaaid en de kassen hiervoor ingericht. Rond 1974 had het bedrijf 3600 m2 mee volstaan en al snel was hier een goede naam mee opgebouwt in binnen en buitenland .

Eind 70er jaren trok Gerard de stoute schoenen aan en reisde hij naar Spanje, Canarische Eilanden en Marocco. Het was in deze landen waar planten in de buitenlucht geteeld werden en de productiekosten een stuk lager zouden moeten liggen. Weldra kwamen de eerste cultuurimporten binnen op de kwekerij. Dit ondanks dat Gerard geen woord over de grens sprak en het overal met handen en voeten moest uitleggen. 

2005 Gert John en Edwin Ubink

Thuisgekomen van de reisjes werden kennissen en kinderen gevraagd of ze de correspondentie wilden doen.

Begin 80er jaren kwamen de zonen Gert, John en Edwin Ubink in de zaak met nieuw elan en nieuwe inzichten werd er voortbordurend op de bestaande contacten en inzichten in hoog tempo aan de Kwekerij gewerkt. Dit zorgde voor elke 2 jaar nieuwbouw en gestage groei.Ook buiten de landsgrenzen werden nieuwe wegen ingeslagen, eind jaren 80 volgde Participatie in canary cactus in Teneriffe alwaar een productie capaciteit ligt van 250.000m2.

1985 eerste importen

Met een zeer grote uitbreiding van 20.000 m2 in 1 keer in 2009 welke volledig geautomatiseerd werd en met een compleet nieuw teeltsysteem, rolcontainers en eb en vloed bewatering werden er sprongen gemaakt.

Dit zijn ook de jaren waar er veel werd gedaan in productontwikkeling, en productvernieuwing.

In 2004 kwam de buurman te koop en dit gaf weer nieuwe mogelijkheden tot Uitbreiding van het bedrijf. Het bedrijf is in fases vernieuwd waarvan het laatste deel in 2015 is gerealiseerd.

Heden: Is Handelskwekerij Ubink B.V. geleid door Gert, John en Edwin Ubink. In europa het toonaangevende bedrijf in Cactussen en Vetplanten. Het bedrijf heeft 60.000 m2 moderne kassen

Nieuwbouw 2015

 waar op een zo energiezuinige en voor het milieu zeer verantwoorde wijze word geproduceerd. Door toepassing van biologische bestrijdingsmiddelen is het gebruik van chemische middelen tot een minimum beperkt.

Tevens hebben we een actief verkoopteam die klanten adviseren en zorgen voor de laatste nieuwigheden op het gebied van potten en verpakking en volgen we daarin zeer nauw de woontrends binnen Europa. Handelskwekerij Ubink b.v. is niet voor niets uitgeroepen in 2014 tot meest waardevolle leverancier van de Dutch Flower Group.Om concurerend in de markt te staan word er samengewerkt met diverse bedrijven vanuit de hele wereld. De nieuwste soorten worden beschermd door kwekersrecht en onder licentie geteeld in o.a. Amerika.

 

 

1965 ketelhuis 1982 Vaktentoonstelling 1995 winnaar Cizikbeker internationale hortifair
1965 ketelhuis 1982 vaktentoonstelling Aalsmeer 1995 winnaar Cizikbeker internationale Hortifair

Contact

Kwekerij Ubink b.v.

Mijnsherenweg 20

1433AS Kudelstaart

Holland

 

 

TEL : 31-297-326880

FAX : 31-297-343089

E-mail: info@ubink.nl

Laatste nieuws

intro img

Voor diegenen die de uitzending bij de Succesfactor over onze kwekerij nog niet gezien hebben of graag nog een keer willen bekijken is hier de link:
http://www.succesaward.nl/bedrijven-2015/ubink/