Verzorging

Cactussen

Een cactus is snel tevreden. Hij staat graag op een lichte plaats en kan zelfs in de volle zon.

De cactus heeft erg weinig verzorging nodig. Voor een optimale groei én bloei kunt u het beste de onderstaande tips opvolgen.

Verzorging

Water

In de groeiperiode van maart t/m september is 1x per twee weken water geven voldoende.

In de rustperiode van oktober t/m februari is 1 x per maand water geven genoeg.

De cactus kun je het beste in één keer veel water geven, om hem vervolgens een aantal weken over te slaan. Dit is het beter dan wanneer de cactus iedere keer een beetje water krijgt.

Kunstmest

In de groeiperiode van maart t/m september vindt jouw cactus het fijn om 1 x in de 6 weken een beetje kunstmest te krijgen.

Verpotten

Het is nodig om de cactussen 1x per 2 jaar in het voorjaar te verpotten. Hiervoor kun je cactusgrond of potgrond voor bloeiende planten gebruiken.

Vetplanten

Een vetplant is een plant die eenvoudig te verzorgen is. De vetplant heeft veel licht nodig en het merendeel van de soorten kan zelfs buiten gebruikt worden in een rotstuin, als borderplant of op het terras in mooie sierpotten. Voor een optimale bloei én groei kunt u het beste de onderstaande tips opvolgen.

Let op! Vetplanten zijn niet winterhard. Harige soorten en soorten met een poeder op het blad kunnen beter niet buiten worden gezet.

Verzorging

Water

In de groeiperiode van maart t/m september is 1 x per twee weken water geven voldoende.
In de rustperiode van oktober t/m februari is 1 x per maand water geven genoeg.
– De vetplant kun je het beste in één keer veel water geven, om hem vervolgens een aantal weken over te slaan. Dit is het beter dan wanneer de vetplant iedere keer een beetje water krijgt.

Kunstmest

In de groeiperiode van maart t/m september vindt de vetplant het fijn om eens per 6 weken een beetje kunstmest te krijgen.

Verpotten

Het is nodig om de vetplanten 1x per 2 jaar in het voorjaar te verpotten. Hiervoor kun je cactusgrond of potgrond voor bloeiende planten gebruiken

Algemeen

De meest voorkomende ziekten zijn wolluis en wortelluis. Dit zijn kleine rode luizen die zich verbergen in een soort wol. In veel tuincentra zijn middelen te verkrijgen die deze beestjes bestrijden. Ook spiritus met een beetje groene zeep kan helpen. Let bij de bestrijding van deze ziekten ook op de eitjes die nog uit kunnen komen.