Historie

Het begin…

In 1927 werd er aan de Mijnsherenweg in Kudelstaart het eerste bedrijf opgericht.

Het bedrijf bestond uit verschillende onderdelen. Men hield melkkoeien, er werd landbouw bedreven en er stond een kas van 540 m² op het terrein waarin anjers, snijgroen, cactussen en vetplanten werden geteeld. Het assortiment bestond destijds uit Sanseveria’s, Crassula’s, Opuntia’s en de Chamaecereus Silvestrii. Deze producten werden verkocht aan Amsterdamse bloemisten en kleine handelaren in Aalsmeer.

Rond 1954 werd de afdeling tuinbouw onder leiding van Gerard Ubink verder uitgebreid. Er werden meer anjers geteeld en hij begon met het telen van rozen. Het bedrijf groeide gestaag door tot 3.600 m² kas, waarvan 540 m² was gevuld met cactussen en vetplanten.

Eind jaren ’70

Hoewel Gerard geen woord over de grens sprak, trok hij de stoute schoenen aan en reisde af naar Spanje, de Canarische Eilanden en Marokko, op zoek naar nieuwe soorten cactussen en succulenten. Al snel kwamen de eerste planten aan in Nederland en werden familie en vrienden ingezet voor de correspondentie.

Begin jaren ’80

Stond er een nieuwe generatie in de startblokken. Gert, Edwin en John Ubink namen het stokje over van hun vader. Onder leiding van de drie broers werd er elke twee jaar nieuw gebouwd en participeerden zij eind 1980 in een kwekerij op Tenerife.

In ’00

Gingen de ontwikkelingen volop door. Op de Mijnsherenweg werd het bedrijf van de buren overgenomen en daardoor kon er een uitbreiding van maar liefst 20.000 m² gerealiseerd worden. Deze uitbreiding is volledig geautomatiseerd. In deze kassen bevindt zich een compleet nieuw teeltsysteem, met eb en vloed bewatering en rolcontainers. Het bedrijf werd in fases vernieuwd en verder uitgebreid.

Nu

Handelskwekerij UBINK B.V. is onder leiding van de broers Gert, Edwin en John uitgegroeid tot een vooraanstaand bedrijf in Europa op het gebied van cactussen en succulenten. Het bedrijf heeft 60.000 m² moderne kassen waar op een zo energiezuinige en milieuvriendelijke mogelijke manier wordt geproduceerd. En is bovendien eigenaar van Succulent Vally, een productielocatie van 120.000 m² in het zonnige zuiden van Tenerife.

Op de Mijnsherenweg worden iedere dag bestellingen klaargemaakt en worden klanten geadviseerd door het verkoopteam. Handelskwekerij Ubink B.V. is dan ook niet voor niets in 2014 uitgeroepen tot meest waardevolle leverancier van de Dutch Flower Group.

Door de veredeling van een aantal Echeveria’s zijn nieuwe soorten ontwikkeld. Deze soorten zijn beschermd door het kwekersrecht en worden onder licentie geteeld in onder andere Amerika.

1965 - Aanleg Ketelhuis

1982 - Vaktentoonstelling Aalsmeer

1995 - Winnaar Cizikbeker, Internationale Hortifair