Historie

Het begin…

In 1927 werd er 40.000 m² grond gekocht aan de Mijnsherenweg in Kudelstaart. Hier werd een eerste bedrijf opgericht.

Dit bedrijf bestond uit diverse onderdelen. Zo werden er melkkoeien gehouden en werd er landbouw bedreven. Daarnaast stond er op dit terrein een kas van 540 m² waarin Anjers, Snijgroen, Cactussen en Vetplanten werden geteeld. Het assortiment bestond destijds uit sanseveria’s, crassula’s, opuntia’s en de Chamaecereus Silvestrii. Deze producten werden verkocht aan Amsterdamse bloemisten en kleine handelaren in Aalsmeer.

Rond 1954 werd de tuinbouw verder uitgebreid onder leiding van Gerard Ubink. Er werden meer anjers geteeld en ook werd er begonnen met het telen van rozen. Het bedrijf groeide gestaag door tot 3.600 m² kas, waarvan 540 m² was gevuld met cactussen en vetplanten.

Eind jaren ’70

Rond deze periode trok Gerard de stoute schoenen aan en reisde hij naar Spanje, de Canarische Eilanden en Marokko op zoek naar nieuwe soorten cactussen en succulenten. Ondanks dat Gerard geen internationale handelstaal sprak, werden al snel de eerste planten geïmporteerd.

Thuisgekomen van zijn reizen werden familieleden en kennissen gevraagd of ze de correspondentie op zich wilden nemen.

Begin 1980

Vanaf dit moment stond er een nieuwe generatie in de startblokken. 3 zonen van Gerard, namelijk Gert, Edwin en John, namen het roer vanaf dit moment over. Dit zorgde ervoor dat er iedere 2 jaar een nieuwbouw werd georganiseerd en een gestage groei van het bedrijf. Ook volgde eind 1980 participatie in een kwekerij op Tenerife.

In ’00

Er werd volop verder uitgebreid en doorontwikkeld. Op de Mijnsherenweg werd het bedrijf van de buren overgenomen en zo kon een grote uitbreiding van 20.000 m² gerealiseerd worden. Deze uitbreiding is volledig geautomatiseerd. In deze kassen bevindt zich een compleet nieuw teeltsysteem, met eb en vloed bewatering en rolcontainers. Ook wordt het bedrijf in fases vernieuwd en in begin maart van 2018 is er begonnen met een verdere uitbreiding van het bedrijf.

Nu

Handelskwekerij UBINK B.V. is onder leiding van de broers Gert, Edwin en John uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in Europa op het gebied van cactussen en succulenten. Het bedrijf beschikt over 60.000 m² moderne kassen waar op een zo energiezuinige en milieuvriendelijke mogelijke manier wordt geproduceerd.

Bovendien is men sinds 2009 aandeelhouder van Succulent Valley. Deze kwekerij is gelegen in het zonnige zuiden van Tenerife waar een moderne productielocatie van 120.000 m² is ingericht.

Op de Mijnsherenweg worden iedere dag bestellingen klaargemaakt en worden klanten geadviseerd door het verkoopteam. Handelskwekerij Ubink B.V. is dan ook niet voor niets in 2014 uitgeroepen tot meest waardevolle leverancier van de Dutch Flower Group.

Door de veredeling van een aantal Echeveria’s zijn nieuwe soorten ontwikkeld. Deze soorten zijn beschermd door het kwekersrecht en worden onder licentie geteeld in onder andere Amerika.

1965 - Aanleg Ketelhuis

1982 - Vaktentoonstelling Aalsmeer

1995 - Winnaar Cizikbeker, Internationale Hortifair